Gradinarski Centar

PINAR S

We make the world green and better . . .

klugovi2

Добредојдовте во светот на креативност и идеи!

 

 


Наша примарна дејност е планирање,проектирање, изведба и одржување на јавни, деловни и приватни зелени површини!

Работиме исклучиво со квалитетен саден материјал, како увозен така и домашен. naslovna Главното мото на нашата фирма е да се задоволи потребата на нашите клиенти со различни вкусови. Се трудиме да останеме професионалци во нашата работа,ги следиме сите нови трендови во царството на хортикултурата и создаваме задоволство за вас.

Затоа одвоите малку време и почестетене со ваша посета!

   Што е хортикултура?

   Латинскиот збор hortus (градина растение) и cultura (култура) заедно го сочинуваат зборот хортикултура, што значи култура на одгледување градинарски растенија. Хортикултуристите работат на расади, производство на житни култури, размножување растенија и генетско инженерство, растителна биохемија, растителна физиологија, и скалдирањето, обработката и транспортот на овошје, бобинки, ореви, зеленчук, цвеќиња, дрва, грмушки и тресет. Тие ја подобруваат продуктивноста на културите, квалитетот, хранливата вредност и отпорноста на инсекти, болести други штетни влијанија од околината. Генетиката исто така се користи во развојот на растенијата. Таа може да синтетизира хемикалии кои се борат против рак).
 
 

                                                          Градинарски  центар  Пинар-С        

 

Реклами

cvc 2 300x233

Facebook пријатели